Повишаването на ефективността на автопарка е ключов елемент в постигането на отлични резултати

Повишаването на ефективността на автопарка е ключов елемент в постигането на отлични резултати

Повишаването на ефективността на автопарка е ключов елемент в постигането на отлични резултати

Служителите на една от най-големите компании за недвижими имоти в Лондон FOXTONS имат право на всеки шест месеца да сменят своите автомобили.

Кен Нийдам- Директор автопарк и логистика на Агенция за недвижими имоти Foxtons, е отговорен за един от най-разпознаваемите фирмени автопаркове в Лондон. Почти всеки петък, след една седмица на обучение в гаража на автопарка ще пристигне новата кохорта от младши специалисти по продажбите, за да получат ключовете за първите си служебни автомобили.

 

„Нашите служители са млади, ентусиазирани агенти по недвижими имоти, чиято единствена цел е да продадат имот“, казва Needham.

„Голяма част от попълненията в компанията идват веднага след университета и не са карали кола,а други идват от Италия и Франция и никога не са шофирали в ляво.“

Екипът на автопарка се ангажира с цялата работа по автомобилите, за да осигури на водачите  удобни превозни средства.

 

ОСНОВНИ ФАКТИ

Директор автопарк и логистика: Кен Нийдам

Заеман пост във ФОКСТЪНС: 9 години

Екип, обслужващ автопарка: четирима администратори, един механик, двама миячи, плюс един BMW технически специалист

Размер на автопарка: 1,200 автомобила

Метод на финансиране: договор под наем / покупка

Оперативен цикъл: 3г/36,000 мили

Марки, заети в автопарка: BMW, Mini, Mercedes-Benz, Smart, Volkswagen, Skoda, Vauxhall, Land Rover

 

Агентите по недвижими имоти имат шестмесечен цикъл на поставени цели, които следва да постигнат в края на периода. Веднъж постигнати резултати в края на периода, техният мениджър ги връща обратно в отдела по управление на автопарк, за да получат своята нова кола от следващата партида.

„Много малка част от персонала, извън директорския състав, ще управляват автомобил в продължение на три години. Ние сме извън стандартната схема на тригодишна експлоатация на автомобилите. Ние управляваме автопарка като автопарк под наем.

Всеки един от автомобилите влиза в сервиза за обстоен преглед, независимо дали е експлоатиран шест месеца или три години. Така автомобилът е готов да бъде преразпределен и върнат към лизинговата компания.“

„Независимо дали е нова колата, щом я предоставяме на наш служител, то тя със сигурност ще изглежда невероятно!“ казва Нийдам

Дори чисто нови автомобили преминават през цялостния процес на оглед.

„Тези автомобили представят ФОКСТОН. Те са част от нашия корпоративен имидж и ние се грижим изключително добре за тях и тяхното състояние!“ добавя той „Дори когато след три години ги връщаме на лизинговата компания, те са изключително щастливи, защото получават автомобилите си в безупречен вид!“

Екипът по обслужване на автопарка е твърде малък, но за компанията е важно автомобилите да бъдат добре поддържани и обслужени. За тях времето е ценно, ето защо обслужването се извършва в тяхната автобаза. Ако се налага при всяка неизправност да посещават сервизната база на лизинговите компании, те ще загубят ценно време на своите агенти.

Ключов момент в работата на Нийдман, когато е постъпил е да повиши ефективността на работата на отдела по поддръжка на автопарка.

„Моята основна задача беше да намаля драстично времето за отстраняване на неизправностите на автомобилите, да обновя автопарка, за да намаля вредните емисии и в същото време да осигуря комфорт на нашите служители“

 

Повишаването на ефективността на автопарка е ключов елемент в постигането на отлични резултати на една от най-големите компании за недвижими имоти в Англия.